Narven’den Lezzetli Tarifler – Narven Kuzu Külbastı

2001-05

2001_0401

Malzemeler:
170gr Kuzu Bonfile
1 adet Lavaş
60gr Patates
25gr Soğan
2 Tutam Taze Kekik
50gr Çeri Domates
2 adet Sivri Biber
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kekik
Bir Avuç Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Hardal

2001_0402

Yapılışı:
Kuzu eti bir gün önceden sıvıyağ kekik,karabiber,tuz ve hardalile marine edilir. Patates soyulur ince cips şeklinde doğranır bol yağda kızartılır,kuzu ızgarada 9-10 dk arası sürekli çevirilerek pişirilir,çeri domates ve sivri biber ızgaralanır kuzu ile patates yanına konulduktan sonra taze kekik ile servis edilir