Narven’den Lezzetli Tarifler – Röşti Patates

2007_06

MALZEMELER;
3 adetpatates(haşlanmış, rendelenmiş)
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıpul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
100 gramrendelenmiş kaşar peyniri
1 adetkapya biber(doğranmış)
1 adetyeşil biber(doğranmış)
1/2 demettaze soğan(doğranmış)
100 gramkaşar peyniri(rendelenmiş)

YAPILIŞI;
1. Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
2. Soğumuş patatesleri rendeleyin.
3. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın.
4. 1 yemek kaşığı Becel Klasik ile yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin.
5. Üzerine biber ve taze soğan karışımını  ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.
6. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin.
7. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin.
8. Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin.