Ratatouille

2010_06

MALZEMELER;
2 adet orta boykabak
2 adet orta boypatlıcan
2 adetdomates
1 çay bardağızeytinyağı
2 dişsarımsak
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıkekik
3 daltaze biberiye
1/2 çay bardağızeytinyağı(üzeri için)

YAPILIŞI;
1. Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir biçimde doğrayın.
2. Tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar acı suyunun çıkması için bekletin. Ardından suyunu süzdürün.
3. Kabakları ince ince doğrayın. Domatesleri de aynı boyut ve şekillerde doğrayın.
4. Tüm sebzeleri bir kabın içine alın. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin.
5. Demir döküm tavanızı yağlayın. Tüm sebzeleri tek tek aralarında az boşluk kalacak şekilde dizin.
6. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
7. Daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.