Ratatouille

MALZEMELER;
2 adet orta boykabak
2 adet orta boypatlıcan
2 adetdomates
1 çay bardağızeytinyağı
2 dişsarımsak
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıkekik
3 daltaze biberiye
1/2 çay bardağızeytinyağı(üzeri için)

YAPILIŞI;
1. Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir biçimde doğrayın.
2. Tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar acı suyunun çıkması için bekletin. Ardından suyunu süzdürün.
3. Kabakları ince ince doğrayın. Domatesleri de aynı boyut ve şekillerde doğrayın.
4. Tüm sebzeleri bir kabın içine alın. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin.
5. Demir döküm tavanızı yağlayın. Tüm sebzeleri tek tek aralarında az boşluk kalacak şekilde dizin.
6. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
7. Daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.

Narven’den Lezzetli Tarifler – Röşti Patates

MALZEMELER;
3 adetpatates(haşlanmış, rendelenmiş)
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıpul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
100 gramrendelenmiş kaşar peyniri
1 adetkapya biber(doğranmış)
1 adetyeşil biber(doğranmış)
1/2 demettaze soğan(doğranmış)
100 gramkaşar peyniri(rendelenmiş)

YAPILIŞI;
1. Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
2. Soğumuş patatesleri rendeleyin.
3. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın.
4. 1 yemek kaşığı Becel Klasik ile yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin.
5. Üzerine biber ve taze soğan karışımını  ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.
6. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin.
7. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin.
8. Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin.

Narven’den Lezzetli Tarifler – Narven Yaprak Kebabı

DANA BONFİLE Gr 200
California biber kırmızı Gr 80
california biber yeşil Gr 80
Soğan Gr 80
sarımsak Gr 20
domates Gr 80
dömi glass sos Gr 10
taze kekik Gr 25
tuz Gr 25
karabiber Gr 25
pul biber 25
tereyağı Gr 40
zeytin yağı Cl 20
ayçiçek yağı Cl 50

Etimizi tuz ve biber ile marine ettiken sonra ince yaprak şeklinde doğruyoruz. Kızdırdığımız geniş nir tavda etleri soteliyoruz. Etlerimiz tam pişmeden sırasıyla sebzelermizi ilave ediyoruz. Bir süre soteledikten sonra baharatlarımızı ilave ederek lezzetlendiriyoruz. Yemeğimizi servis edeceğimiz tabağa aldıktan sonra üzerine sosumuzu ilave ederek taze kekik
süslüyoruz.

Narven’den Lezzetli Tarifler – Narven Kuzu Külbastı

2001_0401

Malzemeler:
170gr Kuzu Bonfile
1 adet Lavaş
60gr Patates
25gr Soğan
2 Tutam Taze Kekik
50gr Çeri Domates
2 adet Sivri Biber
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kekik
Bir Avuç Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Hardal

2001_0402

Yapılışı:
Kuzu eti bir gün önceden sıvıyağ kekik,karabiber,tuz ve hardalile marine edilir. Patates soyulur ince cips şeklinde doğranır bol yağda kızartılır,kuzu ızgarada 9-10 dk arası sürekli çevirilerek pişirilir,çeri domates ve sivri biber ızgaralanır kuzu ile patates yanına konulduktan sonra taze kekik ile servis edilir