s1
s2
s3
s4
s5
s6

Bitlisli öğrenciler yarıyıl tatilini Bolu’da geçirdi

01.02.2017

Yarıyıl tatillerini Bolu’da geçirmek için Bitlis’ten ilimize gelen 8. 9. ve 10. Sınıf öğrencilerinden oluşan 40 kişilik grup, Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gölcük, Abant başta olmak üzere ilimizin turizm değerlerini gezdi. Programlarının son gününü Narven ’de geçiren öğrenciler tesisin oyun alanlarında gün boyu keyifli vakit geçirdiler.

Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bitlis’ten Bolu’ya ‘Yarıyıl Tatili Etkinliği’ için gelen 8. 9. ve 10. Sınıf öğrencilerinden oluşan 40 kişilik grup ilimizde üç (3) gün boyunca konaklayarak birçok yeri gezdi. Abant, Gölcük başta olmak üzere Bolu’nun turizm değeri taşıyan en önemli bölgelerini gören ve oldukça beğenen öğrenciler son günlerini Narven Termal Kasaba da geçirdi.

Öğrenciler ilk olarak Narven ‘de gerçekleştirilen yemekte Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç ve Narven A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Recep Aydoğanlı ile bir araya geldi.

Yemekten sonra öğrencilere hitap eden Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, “Bizler kardeşiz, kardeş olmaya devam edeceğiz. Bu ülkeyi güçlendireceğiz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler ne kadar iyi yetişirseniz bu ülke için o kadar önemli” diye konuştu.

Ailesi ile birlikte Narven’e tatil için gelen Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç ise şunları söyledi: “Bolu Belediye Başkanımızın ve Bolu’lu öğrencilerin, gönüllerini açmaları ve o sıcaklığı, o sevgiyi hissettirmeleri bizim için çok önemli. Bu açıdan kendilerine çok teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve huzura hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Bizler birbirimizi tanıyacağız, Bitlis Bolu’yu tanıyacak, Bolu Bitlis’i tanıyacak. Bu sayede beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve dostluğumuz artacak. Bundan sonra da inşallah gönül köprülerini daha sıkı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Yapılan bu tür çalışmaların ileride çok güzel meyveleri olacağını düşünüyorum. Konukseverliklerinden dolayı Narven yetkililerine teşekkür ediyorum”

Bitlisli bir öğrenci ise ziyaret sonrası duygularını şu şekilde anlattı: “Bolu’da bizi karşılayan abilerimize, ablalarımıza, öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepsi bizi kardeşleri olarak gördüler. Hepinizi Bitlis’e bekliyorum, herkese kapımız açık”

Yemeğin sonunda Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, bütün öğrencilere Bolu Belediyesi’nin hediyesi olan satranç takımı hediye etti. Bitlisli öğrenciler de Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a iletilmek üzere “Bitlis’te Beş Minare” konulu bir tablo ve kendilerini ağırlayan belediye yetkililerine el dokuması kilim hediye ettiler.

Son olarak Narven’in oyun alanına geçen öğrenciler, Belediye Başkan Yardımcısı Davarcıoğlu, Kaymakam Kılıç ve Narven Termal Kasaba Genel Müdür Yardımcısı Aydoğanlı ile birlikte basketbol ve langırt oynayarak, doyasıya eğlendiler.