s1
s2
s3
s4
s5
s6

Narven Sanat Sokağı’nda “Karma Resim ve Seramik Sergisi” açıldı

09.03.2017

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve öğrencilerinin çalışmalarından oluşan sergi 20 Mart tarihine kadar açık kalacak.

Karma Resim ve Seramik Sergisi, AİBÜ Güzel Sanalar Fakültesi’ndeki 3 öğretim üyesi 40 öğrencinin çalışmalarından oluşuyor. Birbirinden özgün 200 eserin yer aldığı sergide karakalem, yağlıboya, siyah kağıt, realist, soyut resimler ve serbest tarzda çalışılmış seramik eserleri yer alıyor.

Sanat Sokağı’nda düzenlenen serginin açılışını Narven A.Ş. Genel Müdür Serdar Yıldız ve Küratör Serdar Yazıcı birlikte yaptı.

Serginin açılışında konuşan Serdar Yazıcı, eserlerin uzun emekler sonucunda ortaya çıktığını belirterek “Bizim amacımız bir acıyı, bir düşü, aşkı anlatmak. Bir şairin kağıda dokunuşu gibi tuvale dokunmak, toprağa iz bırakmak ve bu şekilde dünyaya yön vermek. Tek derdimiz bizim açımızdan bunun ne şekilde göründüğünü tasvir etmek” dedi.

Narven’in sanata ve sanatçıya sahip çıkan, değer veren bir duruşunun kendilerini mutlu ettiğini aktaran Yazıcı, “Burada bulunmamıza sebep olan, aile olarak gördüğümüz Narven’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Narven A.Ş. Genel Müdürü Serdar Yıldız ise Karma Resim ve Seramik Sergisi’nin çok başarılı çalışmalardan oluştuğunu belirtti ve şunları dedi: “Bugün Sanat Sokağı’nda çok keyifli bir serginin açılışını yapıyoruz. Şunu özellikle söylemek isterim. Birkaç gün önce Kültür ve Turizm Bakanım Sayın Nabi Avcı, Narven’i ziyaret ettiğinde sergiyi de gezdi. Bütün çalışmaları tek tek inceledi, kendisine ben eşlik ettim. Ve bana sergideki çalışmaları çok güzel bulduğunu belirterek memnuniyetlerini ifade etti. Özellikle Sait Faik Abasıyanık’ın portre eserini çok beğendi. Biz Narven olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında durarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”