s1
s2
s3
s4
s5
s6

Gençler İstihdam Politikasını Belirliyor

18.04.2017

Sarıyer Belediyesi’nin 'Yerel Yönetim ve Üniversite İşbirliği ile Kariyerimi Kurguluyorum' projesi gençlerle birlikte uygulanabilir, somut ve şeffaf, genç odaklı istihdam politikası üretmeyi amaçlıyor. Projenin tanıtım toplantısının gerçekleştiği Boğaziçi Üniversitesi'ne lise ve üniversitesi öğrencilerinin katılımı yoğun oldu.

 

Başkan Genç: “Sürdürülebilir olduğu taktirde projenin başarı oranı yükselecektir”

 

Gençlerin yaşadığı sorunların başında gelen işsizlik sorununa karşı bir istihdam politikası oluşturmak amacıyla hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Şükrü Genç, böyle önemli bir projeye imza atan bir yerel yönetici olarak çok mutlu olduğunu belirtti. Başkan Genç: "Ülke nüfusunun içerisinde genç nüfus oldukça yüksek, bu bizim için büyük bir şans fakat doğru politikalar ile genç nüfusun istihdam olanakları yakalaması sağlanmalıdır. Bu proje, sorunu yaşayan gençleri çözüm ortağı yapıyor. Tüm paydaşlar bir araya geliyor. Sorunun çözümü konusunda gençlere söz hakkı veriliyor. Aynı zamanda bugün bir başlangıç yapıyoruz. Bir altyapı oluşturuyoruz. Sürdürülebilir olduğu taktirde projenin başarı oranı yükselecektir" dedi. 

 

Projenin ortağı İstanbul Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Genel Sekreteri Harun Yaman yaptığı konuşmada, Valilik olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter Yaman; “Biz 5 temel becerinin yoksunluğunu görüyoruz. Bunlar; öğrenmeyi öğrenme becerisinin yoksunluğu,  temel beceri,  duygusal zeka, girişimcilik becerileri, çok kültürlü ortak çalışma beceri yoksunluğu” dedi.

 

Bir diğer proje ortağı Aachen Türk Akademisyenler Birliği Dernek Müdürü ve Eğitim Danışmanı Nurhan Karacak ise günlük yaşamda karşılaşılan sorunları vurgulayarak; “ Bir toplumu ekonomik olarak geliştirebilmek için eğitimin şart olduğu tartışılmaz bir konudur. Vasıflı insanı kayırabilirsek, toplumu daha ileri taşımada, barış ve huzuru tesis etmede daha doğru davranmış oluruz” diye konuştu.

 

Sarıyer Belediyesi Proje Sorumlusu Işın Orhangazili ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Ebru Moçoş projenin amaçları ve süreçleri hakkında bilgi verdi. 

 

Gençlerin istihdam politikasını gençlerle birlikte oluşturmak için yürütülen projeyi özetleyen Orhangazili, “Türkiye’de yeni mezun eğitimli gençlerin istihdam olanakları çok daha düşük.  Bu projeyle birlikte karar alıcılar, gençler, iş dünyası, üniversiteler bir araya gelecek” diyerek projenin detaylarını anlattı.

 

Ebru Moçoş ise, Gençlerin deneyim ve beceri eksikliklerini tamamlamaya ihtiyacı var. Gençlerin istihdamla ilgili kaygıları var.  Onların beklentilerine ve fikirlerine odaklanmak bize farklı bir kapı açacaktır. Bu proje; sorun ve kaygı odaklı değil, gençlerin ihtiyaçlarına yönelik bir proje olacaktır” dedi.

 

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Narven A.Ş Genel Müdürü Serdar Yıldız ve Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Öğrenci Forumu adına Ali İhsan Akbaş Gençlik İstihdamına Genç ve İşveren Gözünden Bakış adlı panel gerçekleştirdi. Panel sonrası değerlendirme çalışmaları yapıldı.